Notícies de Sant Cugat del Vallès

1.    Atès que les dones patim molts tipus de violència: violència econòmica, de classe, la tortura, bèl·lica… Però hi ha, a més a més, una violència específica contra les dones i que s’ha emprat com a instrument per mantenir la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels homes sobre les dones: la violència masclista. Segons les dades oficials del Ministeri de l’Interior durant el 2016 hi va haver 44 dones assassinades per les seves parelles, exparelles o relacions d’intimitat (hi ha 5 casos més que encara s’estan investigant).

En el segon semestre de l'any 2016 es va posar en marxa el Casal de Joves de la Floresta, una petició sorgida del Consell de Barri i que va comptar des de bon començament amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat. En les reunions de treball mantingudes entre les veïnes i veïns, les tècniques de l'Ajuntament i els responsables polítics del consistori, els primers van posar sobre la taula la petició que el Casal de Joves s'ubiqués en l'edifici del Centre Social i Sanitari, concretament en l'espai obert que hi ha sota de l'ala on és el CAP de la Floresta.

Per aquesta xerrada comptarem amb en Pere Cortada com a ponent.

En Pere Cortada és: TÈCNIC DE POLÍTIQUES MIGRATÒRIES DE LA DIRECCIÓ GENERAL PER A LA IMMIGRACIÓ. ÉS PROFESSOR DE POLÍTIQUES DE CONVIVÈNCIA I IGUALTAT A LA UNIVERSITAT DE GIRONA.

 

 

Per saber més de Pere Cortada, mireu aquesta entrevista a la Televisió d'Olot.

Nota de premsa:

Des de la CUP Sant Cugat, instem a l’alcaldessa Mercè Conesa a no fer cas de la enèsima  judicialització de la política, que patim a Catalunya i avui  també a Sant Cugat amb l’última sentència del Jutjat de Barcelona.

El poble de Sant Cugat s’ha expressat en diverses ocasions a favor del procés d’autodeterminació del poble de Catalunya i  en aquesta mateixa línia va quedar  expressat  a les urnes el passat maig de 2015, construint  un consistori amb 18 regidors sobiranistes i 20 favorables al dret a decidir de 25.

Des de la CUP Sant Cugat i ARRAN Sant Cugat volem manifestar el nostre profund rebuig a la instal·lació d’una pista de patinatge sobre gel a l’aire lliure a Sant Cugat del Vallès.

Volem recordar que el Borbó pare, imposat pel franquisme per deixar-ho tot “atado y bien atado”, va ser una peça clau per a la  falsa transició política  que apaivagués els anhels de llibertat i reconstrucció democràtica del nostre país. Amb la por com a moneda de canvi, va executar el seu càrrec de monarca, ostentant distincions medievals; imposades, no escollides i amb privilegis consanguinis.

Atès que educar als infants en el consum de productes saludables i que respecten el medi ambient, és invertir en infants sans i conscienciats de garantir la sostenibilitat dels recursos.
Atesa la creixent sensibilització per part de famílies i escoles en referència al fet alimentari lligat a la qualitat de vida dels infants.
Atès que els aliments ecològics són més saludables perquè estan lliures de residus tòxics i per aquesta raó son assimilats correctament per l’organisme sense alterar funcions metabòliques. 

Des de la CUP-PC creiem que aquesta sentència vulnera la llibertat d’expressió i l’anhel de llibertat d’una àmplia majoria de la societat santcugatenca.

És per això que demanem a l’Ajuntament que torni a penjar l’estelada a la plaça Lluís Millet i que desobeeixi una sentència que entenem, ataca la voluntat independentista,  majoritària a la nostra ciutat.

Pàgines