Notícies de Sant Cugat del Vallès

Volem fer queixa de la manca de previsió que hi ha hagut per part del consistori en l’adequació de les rutes dels autobusos urbans, en que aquest servei públic ha quedat afectat en les línies L1/L2/L3/L8 i L9 i a tots els autobusos interurbans que passen per la Rambla del Celler, i està portant als conductors a fer rutes més llargues i relegant-los a ocupar el mateix espai i posant al mateix nivell que el transport privat, amb el conseqüent perjudici per als usuaris del servei públic.

El 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat amb l'objectiu de què s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori de la Universitat. Aquestes mocions demanaven, entre d’altres coses, que la UAB desobeís la pujada de taxes universitàries del 66% acordada pel govern de la Generalitat i que s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB).

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CUP-PC EN SUPORT AL “SINDICATO ANDALUZ DE TRABAJADORES” (SAT) I AL SEU MILITANT INJUSTAMENT EMPRESONAT, ANDRES BÓDALO.

Exposició de motius:

Durant aquests darrers llargs 7 anys que portem de “crisi” són moltes les persones, famílies i col·lectius que han estat castigats amb retallades de drets socials, estafats amb contractes hipotecaris, desnonats, milions de treballadores han estat expulsades del món laboral, i milers de joves han hagut d’abandonar el país per recuperar el seu projecte de vida.

Moció del Grup Municipal CUP-PC  per a la creació d'una Casa de la Dona a Sant Cugat del Vallès

ATESOS

Les dades de violència masclista i els indicadors d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones mostren que a Catalunya estem molt lluny d'aconseguir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, i d'eradicar la violència contra les dones (que augmenta de manera alarmant entre la població més jove).

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE LA CUP-PC, A PETICIÓ DE LA PAICAM (PLATAFORMA D'AFECTADES PER L’ICAM I l’INSS), EN DEFENSA DE LES TREBALLADORES AFECTADES PER L'ICAM I EXIGIR EL FINAL DE LES ALTES MÈDIQUES INJUSTIFICADES I PER REIVINDICAR EL DRET DE LES PERSONES A EMMALATIR AMB DIGNITAT

Atès que any rere any el mar Mediterrani es converteix en una fossa comuna de persones que fugen de la misèria i la guerra que pateixen als seus països d'origen.

El Grup de Treball de Sanitat de la CUP i la CUP Sant Cugat han presentat avui en roda de premsa la campanya “Fora Privada de la Pública: ens afecta a totes, ens precaritza a totes, ens perjudica a totes” que respon principalment a la intenció del Govern de Junts pel Sí de possibilitar la realització d'activitat privada a tots els centres sanitaris públics.

Després que el consistori suspengués unilateralment el Pacte per la Nit aprovat amb el consens de tots els agents implicats en la negociació d’aquest, i amb la represa de les negociacions, des de la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Cugat, ens veiem obligats a fer-ne la següent valoració:

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE LA CUP-PC PER LA PROHIBICIÓ DE LES PISTOLES ELÈCTRIQUES “TASER”

Des del grup municipal de la CUP-PC mostrem la nostra preocupació davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la possibilitat d'incorporar l'ús de les pistoles elèctriques “Taser” per part d'algunes unitats de Mossos d'Esquadra. També és conegut que diverses policies locals d'arreu de l'Estat Espanyol compten amb aquest tipus d'armes. En concret, a Catalunya entre 30 i 50 cossos de policia local en disposen.

Una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9N han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins avui la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre.

Pàgines