Comptador #VeniuJa

La CUP de Sant Cugat ens sumem a la campanya de #VeniuJa amb un comptador en que es visualitza l'incompliment en la recepció de persones refugiades

Us escrivim des d’una iniciativa que segurament ja coneixeu #VeniuJa #VenidYa.

#VeniuJa va néixer per a què totes les iniciatives que treballen en suport de les persones refugiades puguin visibilitzar-se per una imatge comuna, que faci entendre a qui la veu que formen part d’una xarxa més amplia, encara que tinguin estratègies i campanyes diferents.

 

Què és #VeniuJa?

#VeniuJa és una campanya per a l’acollida de persones refugiades que té com a objectiu que l’Estat espanyol compleixi el seu compromís d’acollir 17.387 persones refugiades abans del 26 de setembre de 2017. Fins al moment ha acollit menys del 10% i queden només 63 dies.

 

Per què?

Perquè hi ha molta ciutadania i moltes institucions mobilitzades per aquest tema i alhora dolgudes per com s’està tractant des de l’Estat. També per evitar la sensació, que està molt estesa, que hi ha moltes iniciatives poc coordinades. Cal unir les nostres veus per pressionar amb més força per a què, qui pot fer canviar aquesta situació, la canviï.

#VeniuJa ha nascut a partir de l'aprenentatge d'altres experiències com "Casa Nostra Casa Vostra" sobre la importància de tenir un element comú.

 

Quines accions té previstes #VeniuJa?

#VeniuJa no preveu organitzar actes propis, sinó que posa a disposició un comptador de dies, hores i minuts que queden abans que acabi el termini per a què l’Estat espanyol compleixi amb el seu compromís amb l’objectiu que totes les persones i entitats que treballen per aquest mateix objectiu puguin fer-lo servir.

 

I només un comptador aconseguirà l’objectiu?

No, això ho aconseguirà la ciutadania, les entitats adherides, les institucions i la resta d’organitzacions que ho veuen imprescindible. El comptador de #VeniuJa pretén donar unitat i posar pressió sobre la data. Si el comptador està a moltes pàgines d’internet, a mitjans de comunicació, a les escoles, als edificis públics, etc. per visibilitzar que la societat vol acollir, serà una gran pressió perquè el govern posi més mitjans i faci més efectiva l’acollida.

 

Quines entitats hi estan adherides?

Aquí podeu veure el llistat. Som més de 300! Plataformes, col·lectius, entitats, escoles, empreses, artistes, ajuntaments...

Adherir-se és molt senzill. Només cal omplir les dades de la institució aquí.

 

 

Esperem els vostres comentaris i la vostra adhesió a #VeniuJa.

Que la pressió sigui insostenible per a l’Estat és cosa de totes!