Nota de premsa | EL DOBLE CÀRREC QUE OSTENTA EL TINENT D’ALCALDE DAMIÀ CALVET

Des de la CUP-PC, volem reiterar la nostra inquietud i desacord amb el doble càrrec que ostenta el tinent d’alcalde Damià Calvet com a director de l’Institut Català del Sòl des de 2013 i la tinença d’alcaldia d’urbanisme, hisenda i economia. No només pel fet que ambdues dedicacions són de caràcter exclusiu i tenen moltíssimes atribucions i competències, sinó per l’incompatibilitat ètica que es desprèn de ser alhora jutge i part en possibles assumptes que afectin al municipi.

Davant les nostres queixes reiterades, se’ns ha dit que està fent el traspàs, un traspàs que dura ja més dos anys i que és incomprensible el perquè no s’ha fet efectiu encara.

A més, la setmana passada va sortir a la llum, per enèsima vegada, l’incompliment del topall legal de sou per part d’onze alts càrrecs de la Generalitat. De ser correctes les xifres publicades, aquest topall que és de 109.633 euros anuals, és el màxim permès per a directius de l’administració i va ser avalat per la política de contenció aplicada als pressupostos aprovats per Junts pel Sí i la CUP. El tinent d’alcalde de Convergència cobra, segons el portal de transparència de la Generalitat, un total de 115.193,61 euros anuals, el que a part de ser una xifra completament pornogràfica amb comparació amb la mitjana de la població, el converteix en el 8è directiu que més cobra i a més és manifestament il·legal.

Exigim que el senyor Calvet normalitzi immediatament la seva retribució per tal d’adequar-la a la llei i, de no haver-ho fet ja, procedeixi al retorn de tots els diners cobrats de més, així mateix reiterem per enèsima vegada que es faci efectiu el traspàs i per tant la dimissió dels senyor Calvet d’alguns dels dos càrrecs que ocupa.

 

CUP-PC, dimecres 24 de maig de  2017