Comunicat de la CUP-PC sobre la mala gestió del transport públic rodat durant el “Dia sense cotxes”.

Des del grup municipal de la CUP-Procés Constituent, volem fer queixa de la manca de previsió en l’organització del “Dia sense cotxes” dins la “Setmana de la mobilitat sostenible i segura” de Sant Cugat que s’està duent a terme avui dijous 22 de setembre.

Volem fer queixa de la manca de previsió que hi ha hagut per part del consistori en l’adequació de les rutes dels autobusos urbans, en que aquest servei públic ha quedat afectat en les línies L1/L2/L3/L8 i L9 i a tots els autobusos interurbans que passen per la Rambla del Celler, i està portant als conductors a fer rutes més llargues i relegant-los a ocupar el mateix espai i posant al mateix nivell que el transport privat, amb el conseqüent perjudici per als usuaris del servei públic.

Amb el greuge que al ser dia de mercadet hi ha més logística al municipi tant de ciutadans com de transportistes.

Des de la CUP-PC veiem molt positivament la commemoració de dies com aquests, que haurien de servir per promocionar hàbits de transport sostenible, però considerem que la unió de Sant Cugat a la llista de ciutats sostenibles que celebren el “dia sense cotxes” ha d’anar més enllà de, un dia a l’any, tallar dues artèries principals de la ciutat, a fi de traslladar-hi activitat relacionada amb la sostenibilitat.

Des de la CUP-PC creiem que el dia sense cotxes és el dia per incentivar l’ús del transport públic, i això passa per potenciar-lo, augmentant servei durant aquest dia (amb el previst augment de demanda) i prioritzant-ne el pas pels espais en que el vehicle privat no hi pot circular (essent el transport públic realment un transport més avantatjós que el privat) entre altres iniciatives sostenibles. També és el dia de fer pedagogia de l’ús del transport públic amb activitats que promocionin aquest servei municipal, apart de les iniciatives de transport individual sostenible.

Des de la CUP-PC creiem que el dia sense cotxes és el dia per incentivar l’ús del transport públic, i això passa per potenciar-lo, augmentant servei durant aquest dia i prioritzant-ne el pas pels espais en que el vehicle privat no hi pot circular