La CUP Sant Cugat presenta els 5 primers noms de la llista per les Municipals del 2015

Aquest passat dijous, la CUP Sant Cugat vam presentar els i les que seran els seus 5 primers noms de la llista per les eleccions Municipals del maig del 2015. Escollides en assemblea per tota la militància de la CUP, aquestes són les 5 persones que, vam creure, millor defensaran el nostre projecte polític i representen a la perfecció els nostres principis d'acció política: projecte col·lectiu, regeneració, representativitat dels districtes, presència de les lluites socials, participació i ruptura

A partir d'aquí, un cop presentades aquestes 5 persones, des de la CUP Sant Cugat ens centrarem a elabrorar el que serà el programa polític municipal de manera col·lectiva i participada mitjançant trobades obertes de treball on tothom hi serà benvingut/da.

No volem deixar passar l'ocasió de mostrar la nostra proposta de 'Codi Ètic', els nostres principis d’acció política que considerem que haurien de caracteritzar una candidatura municipal de ruptura i que des de la CUP sempre hem defensat i respectat

1. Limitació de mandats. Els regidors i regidores han de tenir els mandats limitats a un màxim de dues legislatures.

2. Limitació dels sous. La retribució́ dels regidors i regidores ha de ser com a màxim 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (1.613€ nets/mes).

3. Sense duplicitats de càrrecs. Les persones que integren la candidatura no han de tenir una duplicitat de càrrecs en les institucions públiques ni en la mateixa organització.

4. Independència i transparència financera. La candidatura no ha de demanar cap crèdit bancari per a finançar-se i ha de fer públics els ingressos i les despeses anuals, el cost de la campanya electoral i la renda dels regidors i regidores.

5. Assemblearisme. La candidatura ha de prendre les decisions de forma democràtica, horitzontal i assembleària, una persona un vot. Aplicant i defensant el programa polític i consultant als moviments socials i populars mitjançant assemblees obertes o consultes telemàtiques.

6. Instrument de les lluites socials. Ha d’esdevenir l’instrument de les lluites populars i moviments socials emancipadors a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, fent pròpies les seves demandes, sense negociacions ni apropiacions partidistes.

7. Enfortir el poder popular. Els ingressos institucionals han d’anar destinats a potenciar l’autoorganització social i col·lectiva al marge de les institucions, evitant en tot moment el clientelisme.

8. Llums i taquígrafs. Ha d’investigar i auditar la gestió econòmica i urbanística de l’entramat municipal i supramunicipal de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, per a denunciar i desemmascarar l’opacitat, les corrupteles institucionals i la ingerència dels lobbys empresarials.

9. Radicalització democràtica. Ha d’apostar per l’establiment de mecanismes municipals per fer efectiva la democràcia directa, participativa i inclusiva del veïnat en la presa de decisions polítiques dels barris i la ciutat.

10. Ruptura amb l’Estat. Des del municipalisme, la candidatura ha de defensar la independència i la construcció dels Països Catalans, una acció imprescindible per a la ruptura i l’inici d’un procés constituent.

Us deixem aquí l'ordre i una breu explicació d'aquestes 5 persones que encapçalaran la llista de la CUP Sant Cugat a les properes eleccions municipals:

1. Núria Gibert i Dasca va nèixer l’any 1984 a Gràcia, a Barcelona. Ha treballat en el sector de la cooperació internacional, en serveis editorials i, més recentment i fins a dia d'avui, en el món de la producció i la dinamització cultural. En l’àmbit polític està vinculada a l'esquerra independentista des de fa 15 anys, i des de l’any 2008 ho fa de manera específica en el municipalisme, participant del projecte de la CUP. També ha estat lligada a diferents projectes amb vocació transformadora, com ara l'Assemblea Popular per l'Habitatge, FMA o en el Casal Popular La Guitza. En general, és una persona interessada en la filosofia i la política del bé comú, en concret per les experiències i projectes que caminin en la direcció de crear models de participació popular i transformació social. 

 

 

2. Ignasi Bea Seguí, va néixer a Barcelona el 1984 i des de l'any 2000 viu a Sant Cugat. Primer a Mirasol i actualment a tocar del Monestir gràcies a un pis de lloguer jove de Promusa. Té estudis en Ciències Polítiques i Història, que són les seves grans passions, a més a més de la cuina, la música punk i la novel·la negra.Està vnculat a l'esquerra independentista des dels 16 anys a través de diferents col·lectius: va participar a la creació de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (2002), ha militat a Endavant-OSAN i és soci del Casal Popular la Guitza. A finals de 2008 va començar a participar a la CUP i des del maig de 2011 fa de regidor a l'ajuntament. Sempre ha volgut ser professor, però com que la cosa està peluda, ha creat amb altres companys la cooperativa la Temerària, que gestionarà el restaurant de Cal Temerari i on farà de cuiner ben aviat.


3. Ramon Piqué i Huerta, va néixer l’any 1961 a Montcada i Reixac. Viu a la Floresta des de l’any 2002. Té dues filles. Actualment treballa de professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu compromís independentista es remunta a l’any 1978 amb la campanya contra la Constitució Espanyola. Des d’aleshores ha treballat políticament en diversos àmbits de l’esquerra independentista. Va ser portaveu del col·lectiu d’encausats independentistes que van portar l’estat espanyol a Estrasburg després de l’Operació Garzón. Els darrers anys el seu compromís ha estat vinculat sobretot amb l’àmbit de la defensa dels drets humans, especialment amb la lluita contra la tortura i els maltractaments. És president de l’Associació Memòria Contra la Tortura. És membre de la CUP des de l’any 2010. Al si del barri de la Floresta treballa en diverses plataformes i entitats veïnals, tant de caire reivindicatiu, com cultural i educatiu. Des de l’any 2011 ha representat la CUP al Consell de Barri de la Floresta.


4. Guim Pros i Tàrrega va nèixer l'any 1976 a Sant Cugat del Vallès. Viu a Sant Cugat des del dia que va néixer. Ara, amb 38 anyets, té una filla de 3 anys i mig i un fill de set mesos. Treballa des dels 18 anys i, mentre fou possible, ho va compaginar amb els estudis (va deixar els estudis d'Humanitats a la UAB quan li faltaven sis assignatures per acabar la carrera). Ara fa 10 anys i mig que porta l'Espai gastronòmic i cultural Terra Dolça de Sant Cugat, amb l'inestimable ajuda de la seva companya i la d'algunes persones de la CUP. Va militar a l'organització política juvenil Maulets des dels 16 anys fins als 29. Quan va plegar va impulsar, juntament amb algunes persones que avui són a la CUP i d'altres que ja no hi són, l'assemblea local de la CUP a la ciutat (corria l'any 2003). Ha estat vinculat a diferents entitats culturals i polítiques de la ciutat al llarg de molts anys. Des del maig de 2011 fa de regidor i portaveu a l'ajuntament.


5. Noemí Palou i Diez va nèixer l’any 1986 a Barcelona. Viu des de fa 22 anys a Sant Cugat del Vallès. Actualment treballa com a formadora d’inserció socio-laboral per a diversos sectors exclosos de la societat. Molt interessada en tot aquest àmbit, espera que pugui ser la seva única feina ja que, amb la precarietat laboral que hi ha, ha hagut de compaginar diverses feines al mateix temps. La seva implicació en l’esquerra independentista va començar fa uns quants anys motivada per la necessitat de compartir inquietuds, fer crítica i proposar alternatives a les problemàtiques que sorgeixen a la nostra ciutat. També la mou el fet de tenir l’oportunitat de potenciar la Cultura Popular i Tradicional Catalana i un oci alternatiu. És per aquests motius que va entrar a col·laborar al Casal Popular la Guitza (en el qual encara segueix) organitzant amb tots els seus companys/es, a través de l’autogestió, molts i variats actes entre els que poden destacar el Quinto de Nadal i el Correllengua. Actualment compagina la seva col·laboració a La Guitza amb la seva participació a la CUP i amb l’organització de la Festa Major Alternativa.