La CUP Sant Cugat inicia la Campanya #SensePor amb una moció d'urgència pel ple d'abril

Una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9N han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins avui la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. 

Una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9N han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins avui la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. Aquella declaració donava inici al procés de creació de la República Catalana i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol i l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana. Diversos alcaldes de la CUP estan investigats per no despenjar la bandera estela- da dels seus consistoris i Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, està sent investigat per l’Audiència Nacional per un per un presumpte delicte de sedició per haver expressat en un ple que cal desobeir als tribunals es- panyols. La persecució judicial contra l’independentisme també es fa sentir al Parlament quasi setmanalment. La CUP vol fer una crida àmplia a la societat catalana a tancar les al costat del seus càrrecs electes i a no deixar de construir res perquè algú judicialitzi les decisions d’un poble. Sense por.

Es tracta de impulsar la mobilització popular en defensa dels nostres càrrecs electes, en defensa del dret a decidir del nostre poble, i en contra de la imposició de l’estat i dels seus aparells polítics i judici- als. La CUP ha de ser un agent protagonista en l’impuls d’aquesta mobilització popular, com a força municipalista i perquè en el context actual és el municipalisme el principal objectiu dels atacs de l’estat espanyol. Però la CUP pretén anar més enllà del seu espai polític i social, i pretén mobilitzar tota la societat catalana. Per aquest motiu es combinarà l’acció política com a CUP, des del municipalisme i des del territori, amb l’emplaçament a altres sectors polítics i socials, a qui oferirà compartir la capçalera i la convocatòria de la mobilització.

Per tant, les idees força de la campanya són:

1. Cal reaccionar davant l’ofensiva de l’estat contra els càrrecs electes que s’estan posicionant en favor de la via unilateral per a l’exercici del dret a decidir i la independència. Aquesta ofensiva afecta ara el municipalisme, com també ha afectat i seguirà afectant totes les institucions catalanes compromeses amb el procés de desconnexió i de ruptura democràtica respecte l’Estat espanyol, també el Parlament de Catalunya, totes les iniciatives del qual estan sent combatudes per l’Estat 


2. Els càrrecs electes tenen el deure d’obeir el mandat popular per sobre de la legalitat espanyola; és preferible la seva inhabilitació, que la seva submissió a aquesta legalitat. L’estat espanyol no podrà resistir la inhabilitació de càrrecs electes catalans, l’únic delicte dels quals és defensar el mandat sorgit de les urnes, i de les seves pròpies institucions. Darrere qualsevol càrrec electe inhabilitat, en vindrà un altre disposat a exercir el dret a l’autodeterminació i desobeir la legalitat espanyola.

3. Cal denunciar davant la comunitat internacional la continuada ofensiva judicial espanyola en contra de les institucions catalanes i en contra dels càrrecs electes catalans, i en contra de l’exercici del dret a l’autodeterminació per part d’aquestes institucions 


4. Cal defensar la declaració del 9n, això és, la declaració d’inici del procés de construcció d’una república independent, segons la qual les institucions catalanes ja no poden sotmetre’s a la legalitat espanyola, i la primacia dels drets socials i polítics (habitatge, salut, ciutadania, etc.) per sobre d’aquesta mateixa legalitat espanyola. 


5. Cal activar la mobilització popular per avançar cap a la república catalana i el canvi social: sense mobilització popular és impossible la transformació de la societat i assolir la independència.

6. Cal promoure la mobilització i l’autoorganització popular i preparar-nos per l’autodefensa davant dels embats de l’estat; en el context actual, de persecució dels càrrecs electes per respectar i defensar el mandat popular, és la seva responsabilitat promoure l’autoorganització i l’autodefensa popular 

Es tracta de impulsar la mobilització popular en defensa dels nostres càrrecs electes, en defensa del dret a decidir del nostre poble, i en contra de la imposició de l’estat i dels seus aparells polítics i judici- als. La CUP ha de ser un agent protagonista en l’impuls d’aquesta mobilització popular, com a força municipalista i perquè en el context actual és el municipalisme el principal objectiu dels atacs de l’estat espanyol.