La campanya en defensa de la sanitat pública arriba a Sant Cugat

La finalitat de la campanya és que es prohibeixi l’entrada d’activitat privada en centres públics ja que comportarà un empitjorament de l’atenció assistencial, es generaran dos velocitats d’atenció en els centres públics, augmentaran encara més les llistes d’espera, pot propiciar la derivació a la privada des dels propis centres públics i agreujarà la desigualtat ja existent

El Grup de Treball de Sanitat de la CUP i la CUP Sant Cugat han presentat avui en roda de premsa la campanya “Fora Privada de la Pública: ens afecta a totes, ens precaritza a totes, ens perjudica a totes” que respon principalment a la intenció del Govern de Junts pel Sí de possibilitar la realització d'activitat privada a tots els centres sanitaris públics.

Les activistes en defensa de la sanitat han destacat avui a davant del CAP La Mina de Sant Cugat que ens trobem amb l’obligació de tornar a posar a debatre al carrer, amb les treballadores del sistema català de salut i amb la ciutadania en general el model de la Sanitat Catalana, un model, que des de fa anys es veu immers en un procés sense fi de privatització, d’externalització de serveis i de gestió netament econòmica i mercantilista, afirmava Núria Gibert, portaveu i regidora de la CUP Sant Cugat

La finalitat de la campanya és que es prohibeixi l’entrada d’activitat privada en centres públics ja que comportarà un empitjorament de l’atenció assistencial, es generaran dos velocitats d’atenció en els centres públics, augmentaran encara més les llistes d’espera, pot propiciar la derivació a la privada des dels propis centres públics i agreujarà la desigualtat ja existent., ha explicat Núria Gibert. Al seu torn Jordi López, membre de la CUP, detallava que permetre l'activitat privada als centres sanitaris augmentarà la càrrega de treball de les treballadores, es trobaran fen prestamisme laboral a la privada i les instal·lacions i infrastructures públiques estaran al servei de empreses mercantils externes. 

Amb aquesta campanya doncs, pretenen sensibilitzar i donar a conèixer la intenció de l'actual Govern en l’afany de mercantilitzar la nostra salut i esperonar a les usuàries de la sanitat pública, les treballadores i treballadors a que es mobilitzin per aconseguir-ho. La campanya es traslladarà a diferents centres hospitalaris i consistirà en una primera fase de recollida de firmes.

En la pàgina web de www.lanostrasalut.wordpress.com podreu trobar més informació de la campanya així com els diferents punts de recollida de signatures.

En el marc de recuperació de sobiranies és imprescindible el rebuig a l’activitat privada  així com defensar que tots els serveis de salut formin part d’ un òrgan públic de titularitat, gestió i provisió, com a únic capaç de gestionar els serveis únicament sota criteris assistencials i de qualitat per a totes. 
Per aquests motius iniciem la campanya, per defensar un cop més el sistema sanitari públic en la seva totalitat i portar al carrer, a la gent, la lluita per la seva salut. 

RECOLLIDA DE SIGNATURES: Podeu passar per Cal Temerari (C/ Sant Esteve, 11 - 08172 Sant Cugat del Vallès)

 

En declaracions de la Núria Gibert a cugat.cat:

Comencem la campanya pel greuge comparatiu, la competència deslleial i la injustícia de tracte segons la classe social que suposa l'activitat privada als centres públics.

És indiscutible que la gestió ha de ser pública i no buscar el lucre. Si no, això repercuteix en les condicions laborals - sabem que hi ha problemes a Mútua Terrassa - i en el servei.